10 juni 2023
15:00

Munkedals IF F13-14

Referat: Groheds IF /LSK F10 Grön - Munkedals IF F13-14

Bortamatch mot Grohed och vi hade en liten revanch att utkräva efter 0-4förlusten för några veckor sedan.
Dagens målvakt var Ida och två tjejer från F-11/12, Emelia och Stina.J, stöttade upp.

Innan match pratade vi om att ta med det fina spel som vi hade mot senast mot Svarteborg, att våga hålla boll och att ha adress på passningarna.
Matchen blåstes i gång och vi var på tårna och hängde med i spelet. Grohed försökte många gånger att komma runt på vår vänsta kant, men där var Alice flerta gånger och satte stopp för Groheds spelare #17. I en duell dem två emellan blir det lite väl hårt och Alice får utgå en stund med ett smärtande knä. Emelia byts in och hon sätter också stopp på sin kant. Vi har många lägen i 1:a halvlek, men lyckas inte få in den. Tyvärr lyckas Grohed komma igenom och halvleken slutar 1-0 till Grohed.
I paus pratar vi om att ha tålamod, våga hålla i bollen och lita på vårat spel.

Andra halvlek blåses i gång och vi är på tårna och vi låter bollen göra jobbet. Andra halvlek är väldigt jämn och när dommaren blåser för paus så står det 3-3 på tavlan. Andra halvlek var mycket vilja. Värmen tog hårt på många av våra spelare och under en stund hade vi inga avbytare, men tjejerna visade vilja och kämparglöd.
I pausen pratar vi om att fortsätta med kämparglöden, viljan och att låta bollen göra jobbet

Sista halvlek blåses i gång och några minuter in så hinner Emelia tillslut inte riktigt med och får lagets första gula kort för säsongen. Det är inget att orda om, kapningen var solklar, men hindrade ett friläge... Halvleken är väldigt jämn och Ida får göra några riktiga klass räddninger. Vi trycker på bra, men Groheds målvakt är duktig.
När domaren blåser av matchen så har vi bärgat segern med 4-5.
Målskyttar:
Stina.J
Lindsay x3
Stina.A

Detta var sista seriematchen innan sommaruppehållet. Vi kommer fortsätta att träna, i alla fall, juni ut.
I sommar kommer vi att spela Färgelanda Cup, 11-13 augusti. Det kommer ett separat inlägg med info och anmälan under veckan som kommer.
Efter sommaren kommer ett slutspel att börja, vi återkommer med matcher och datum när lottningen är klar.